Eşit Ağırlıklı Programlar Koordinatörlüğü

BÖLÜM TANITIMI
Kuruluş
Ardahan Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2009-2010 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2009 - 2010 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme Sınavı’ndan yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir.

Bölüm Profili
Eşit Ağırlıklı programlar İşletme, İktisat ve Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi öğrencilerini ilk bir yıl ortak dersler ile ilgili bölümlere hazırlamak ve öğrencilerin üniversiteye adaptasyonlarını sağlamak için kurulmuştur. İki yarıyıl  sonunda öğrencilerin bölümleri tanıması ve daha bilinçli hale gelmeleri ile birlikte ilgi alanlarına göre üçüncü yarıyıldan itibaren uzmanlaşmak istediği bölümleri seçerler. Türkiye’de az sayıdaki üniversite tarafından uygulanan bu uygulama Ardahan Üniversitesi öğrencilerine avantaj sunmaktadır.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınav ölçme ve değerlendirme koşulları Ardahan Üniversitesi Önlisans - Lİsans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı


Bölüm Başkanı: Dr.Öğr.Üyesi Necip YILDIZ

Adres ve İletişim Bilgileri
Ardahan Üniversitesi İİBF/Çamlıçatak Kampüsü - 04782114505

Bölüm Olanakları
Üniversitemiz ve Fakültemizin diğer birimlerindeki öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri Eşit Ağırlıklı Programlarda da ders vermektedir. Çeşitli konferanslar ve organizasyonlar ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve derslerde edinilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi sağlanmaktadır.
 
DERS İÇERİKLERİ
Ders içeriklerine ulaşmak için Tıklayınız...